Controleleider

Als controleleider vervul je een belangrijke rol. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant, je maakt een gedegen risicoanalyse en aan de hand daarvan plan je de werkzaamheden in. Samen met je collega’s werk je hard om cliënten goed te ondersteunen en de juiste inzichten en beste adviezen te geven. Past de functie van controleleider bij jou?

Wat doe je als controleleider?

Als controleleider werk je nauw samen met controleassistenten en de accountant manager. Je bent de spil in het team. Je werkzaamheden richten zich voornamelijk op het uitvoeren van controle- en assurance werkzaamheden, maar je bent ook aanspreekpunt voor de accountant manager en de assistenten. Je controleert de werkzaamheden van de controleassistenten en geeft hen informatie en advies. Daarnaast koppel je je bevindingen en resultaten van het onderzoek terug aan de accountant manager.

Voldoende tijd over voor sport, studie en leuke dingen

Bij de accountantsorganisatie werken we allemaal hard, maar niet ten koste van ons privéleven. Overwerken komt zeker voor, maar altijd in overleg. We zeggen bijvoorbeeld ‘nee’ tegen een opdracht wanneer er onvoldoende capaciteit en deskundigheid beschikbaar is. En als je overwerkt, kun je deze uren snel weer compenseren. Je houdt daardoor voldoende tijd over om te sporten, te studeren en andere leuke dingen te doen. Dat vinden we belangrijk!

Werken bij de klant met verschillende teams

Als controleleider werk je met het controleteam vaak bij de klant. Dit team bestaat naast jou, uit verschillende controleassistenten en een accountant manager. De samenstelling van het team waarin je werkt wisselt per opdracht. Hierdoor leer je veel verschillende collega’s kennen. Jullie opereren als team om de cliënt van het beste advies te voorzien.

Wil jij het beste uit jezelf halen en doorgroeien tot accountant manager controle?

Je komt te werken binnen een omgeving waarin je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Elke dag ga je voor het beste resultaat en hoogst haalbare kwaliteit! Er zijn binnen DRV volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Daar helpen we je onder andere bij met ons personal development programma. Als je enkele jaren ervaring hebt opgedaan als controleleider en laat zien dat je toe bent aan de volgende stap, kan je doorgroeien naar de functie van accountant manager controle.

Wat zijn je taken als controleleider?

  • Eerste aanspreekpunt zijn voor klanten;
  • Zorg dragen voor een goede uitvoering van de opdracht;
  • Samen met de manager de risico’s en budgetten bepalen;
  • Opstellen van een controleplan;
  • Uitvoeren van controle- en assurance werkzaamheden;
  • Begeleiden van beginnende en gevorderde controleassistenten;
  • Opstellen van een concept managementletter of accountantsverslag;